Thursday, May 25, 2017

Must Maagia


Must Maagia (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Schwarzbier" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Salapärane Schwarzbier on pehme kui samet ja samas ergutav kui kohv. Lihtne, suvine ja kerge joogiõlu, mis pakub vaheldust heledate ja humalaste rüübete kõrval.
IBU 23"

Hmmmm, mis selles Shwarzbieris nii salapärast olema peaks?

Väike lihtne pudel, sildil mustvalge habetanud taat. Sõrmepaksune pruun vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - must. Aroom meenutab tõepoolest veidi kohvit, sellist pangekohvi .... või siis bussijaama masinast pakutavat.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaits on magusakas-hapukas, mõõduka kohvise kõrvaltooniga. Lõppmaitses kohvitoon veidi tugevneb, keeleküljed surisevad vaikses vürtsikas vidinas, kogu suutunnetus nihkub pigem belgialikku karamellisesse-vürtsikasse suunda. Järelmekk on ... no belgia noh, ainult et kohvine belgialane.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe! Schwarzbierid pole küll tavaliselt nii magusakas-vürtsikad, kuid lubatud kohvi on kenasti tunda ja üldine mulje on ikkagi väga hea. Pakkuda koos grillitud kitsejuustu ja värske guacemologa.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment