Saturday, May 27, 2017

Tuletorniõlu


Tuletorniõlu (Hiiu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Amber Ale", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Hiiu Tuletorniõlu on Amber Alei tüüpi kerge ja kosutav joogiõlu, just paras janukustutaja pärast väsitavat retke tuletorni tippu. Tuletorniõlle pruulimisel on kasutatud viit sorti linnaseid. Baaslinnase Pale Alei karget maitset rikastab linnaseline Munich ühes erinevate karamell- ja kristall-linnaste seguga. Õllele lisab troopilise nüansi ja sekka männiaroomi nelja humala kooslus (Columbus, Mosaic, Citra, Simcoe)."

Väike matsakas pudel, sildil stiliseeritud meri ja needitud metall-tuletorni motiivid. Kollakas hõre vaht täidab 4/5 klaasist, kuid kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - häguselt punakaspruun. Aroom on kirbevõitu, puidune ja kõdune, kerge kuivkäimla noodiga - mis on osadele kasutatud humalatele loomuomane.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, tuhmilt marjane ja puidune. Lõppmaitse jääb üsna samale tuhmile toonile, kuid veidi vürtsikust muudab taju elavamaks. Järelmekk on mõrkjas-hapukas, rauane ja roostene.

Keskmisest suts kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga keskpärane rüübe. Täiesti joodav, kuid ei midagi sellist mida tõttaks sõbrale soovitama
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment