Tuesday, May 30, 2017

Midsummer Melancholy - Brandy BA


Midsummer Melancholy - Brandy BA (Sori / AF, Eesti / Venemaa) pdl 0,33 l. alc 12,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Baltic Porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Brandy Barrel Aged Version
People in the north struggle with their emotional roller coaster in the heart of the Summer. It’s raining cats and dogs anyways, so let’s celebrate this melancholy. A collaboration brew with our friends from AF Brew (St. Petersburg, Russia). Imperial Baltic Porter brewed with Kenyan coffee, Bourbon vanilla & smoked malt. Aged nine months in Brandy barrels."

algse versiooni kirjelduse leiab siit

Väike lihtne pudel, sünklillal sildil lumivihm. Sõrmepaksune pruun vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - no otsemuidugimõistamust. 

Aroom. Ohsaaaaa. Vaata see asi vajab süvenemist, aja mahavõtmist ja pensionileminekut. Melasskohvi. Burboonvanilje. Brändiporter. Sasigakuivõimas!

Esmamekk. Raske, kuid mitte asfalt. Tummine, kuid mitte tõrv. Külluslik, täidlane, luksuslik - vaata need on õiged sõnad! Kuninglikult aeglane ja magus-mõrkjas, kohvitäiuslik ja ... tõepoolest kuidagi melanhoolne. 

Keskmaitse. Vaniljeploomid suitsusiirupis. Kohvi-kondenspiim ... kas seda vist on isegi päriselus olemas? Kirsitarretis konjakis. 

Lõppmaitse. Aeglaselt pöörab kuninglik isend oma pead ja vaatab sind. Tähelepanelikult. Kes sa oled, võõras mees? Võta mind kaasa, võõras mees. Teie juures on ju nii palju huvitavam kui palee külmas tühjuses! Võtke kõik mu kuldvaagnal serveeritud suitsukirsid, kuid laske mul proovida teie krõbedas koorikus kanakintsu! Ja seda koduveini paluks kah veel kopsikutäis!

Järelmekk. Melass-mammuke. Maailm on imeline ja selle hiilgus on tühine. Kuid kõhu- ja peatäis - vaata need on päris asjad. Ning kui neid kahte veel heas seltskonnas saab, siis mingu kõik muu kukele. Selle peale võtame. Ja kindlasti šerribrändit ning kristallklaasikesest, eks ole :)

MEGA. MARUMEGA. Ära hinda seda kui õlut, kallis kaim. Kui õnnestub kuskilt teda veel leida, siis lähene talle kui luksushimusele ja naudingujanusele keigarile ... ettevaatlikult ja aegamisi. Kompa ja nuusuta ennem, seejärel mõtle järele. Ja hinnang anna alles homme, eks!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment