Monday, May 15, 2017

Leopõld I


Leopõld I (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Belgian Blond Ale
Kaevur Leo Põld täitis viisaastakuplaani üheksa kuuga ja saadeti preemiaks Belgia kuninga Leopoldi juurde audientsile. Esmatutvus korraliku Belgia õllega lõppes Žiguli lurriga harjunud mehele palee marmorpeldikus, kus ta õppis seinale kriibitud roppuste abil ära prantsuse keele. Leopold oli nii vapustatud, et lõi Põllu Leo rüütliks."

Vahvalt omanäoline pudel, sildil pisut modifitseeritud kuulus pissiv poiss. Valge vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib mõna aega. Õlle värvus - uduselt kuldne. Aroom on õrnalt magusakas ja mõrkjas, meenutades kuivatatud virsikuid ja nendesamade virsikute seemnekestadest kougitu mandlisarnaseid seemneid. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on vürtsikas, hapukas, pirnikompoti ja mandlimarmelaadi nüanssidega. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks ja ka selles leitud tuhm pähkline noot. Järelemeki magusakas-vürtsikas õhetus mõjub vägagi meeldivalt.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magsuakas-vürtsika buketiga väga hea tasemega rüübe. Begia eili klassika, veidi ootamatu pähklise puudutusega, kuid see sobib omal moel päris kenasti. Karge pirniviilakas oleks nummi kõrvale ampsata.
-----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment