Thursday, May 11, 2017

Neeger, ma nägin sind Saku poes kilu ostmas Nr3

Neeger, ma nägin sind Saku poes kilu ostmas Nr3 (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11 %vol. Liigimääratlus: humalane stout

Tootjainfo: "vesi, odralinnased, suhkur, rosepipar, Centennial, Citra ja Cascade humalad, pärm"

Väike lihtne pudel, sildil A-rühmast tuttav habetunud nägu, kellel on kalaroots hammaste vahel. Tumepruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt süvvahavva-punane. Aroom on magusakas-mõrkjas ja vürtsikas, ahjuõuna ja kreegikompoti nootidega, veidi tõrvane ja miskipärast päikesekuivatatud tomateid meenutav ... aga need on ju nii mõnusad! :)

Esmamekk on raske kehaga ja magus. Kreegikompott ja portvein. Keskmaitse muutub rauarohkemaks, maasikate ja tõrva seguseks ... hmmm ... tõrvamaasikad? Lõppmaitse on vägagi nätsakas, kuid samas mõnusalt vürtsikas, punane ... noh teate küll ju punast maitset, eks ole!? Odraeveini ja balti porteri mõnusaim segu, mida tuleks võtta väikesest kristallpokaalist, et hinnata sügapunast helki ja hinnata igat piiska. Järelmaitse muutub aga kuidagi kerglaseks ... ei mitte keha mõttes, kuid meenutades topeltkogusest maltoosast tehtud kanget rüübet, mille rauane-kõrvetatud õunane karvasevõitu mekk ei haaku eelmise küllusega.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga vastuoluline rüübe. Ühest küljest on siin luksust ja paljulubavust, kuid teisalt ka karvast robustsust ning rohmakust. Ma arvan et see tegelane tahaks veel päris pikalt küpseda, kuid siis oleks tal potentsiaali lüüa kõrgeid kohti hinnangutes.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment