Monday, May 8, 2017

Barley Wine (Emelisse)


Barley Wine (Emelisse, Holland) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang 96 punkti ... vist ... õiget-õiget kannet RB'st leida ei õnnestu.

Tootjainfot leida ei õnnestu

Väike lihtne pudel, lihtsa vanamoelise esteetikaga punane silt. Kollakas vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua, haakides end ka tiheda pitsijäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kirspunane. 

Aroom üllatab alguses üsna leebe iiriskommise magususega - odraveinilt ootaks midagi võimsamat. Kuid see võimsus tuleb tasahilju, kiirustamata ja väärikalt. Pihlakad, viigimarjad ... ja vanilje ... kas see kraam on siis mingit vaati näinud?

Esmamekk on raske kehaga ja tihkel mõrkjas-magusakas, vaigune ja väärikas, viigimarja-püree ja pihlakamarmelaadi segune. Vana ja väärikas ja aeglane nagu vana maja, mille avastamiseks on vaja võtta aega. Keskmaitse muutub väga huvitavalt raskepäraselt mõrkjaks, vaskselt metalliseks, pihlakapigiseks (jeerum, kes selle leiutas?) tuhmilt läikiva elegantsiga pronksist laekaks, mille sees lebab pudelike vana viigimarja-likööri, mida on laagerdatud kreeka pähklite peal.

Lõppmaitse. See tegelane siin ei tõtta sulle trepile vastu, paljas ihu hommikumantli vahelt vilkumas. Ei. Ta ootab rahulikult oma toas, puhates jõude kreekapärasel tigudiivanil kuni sa ise kohale jõuad. Malbe naeratud ja rauge käeviibe näitavad, et ta teab oma väärtust. Pärsia vaibad ja raskemoelisel vaagnal egiptimaa puuviljad. Sul peab olema aega. Sest temal on. 

Järelmeki vanilje pajastub aegamisi. Puidune, raske ja pähkline. Tõsine vormilt, kuid naeratav sisult. Vaikne poolmuigel naeratus, mis reedab väga ja kogemust. Kas sa oled tema vääriline?

Raske kehaga. Mõõdukalt karboniseerunud. Sametine. Mega. Kuid kas sul on aega ja tahtmist, et temast aru saada? Sest muidu see jook ei ava end. Kiirustamine pole väärikas.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment