Monday, May 1, 2017

Oda Viskava Öökulli Poeg Topelt IPA


Oda Viskava Öökulli Poeg Topelt IPA (Pääväkeste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Väge täis Imperial IPA, mis on Nelsoniga pruulitud Pääväkeste kommete kohaselt kasvava kuu ajal, rahvusvahelisel naistepäeval, Käblikul 8. märtsil, kl 8 - 18.
IBU 88"

Väikest kasvu pudel, fontidest ülekurnatud ja hallikat talvemaastikku kujutav sildike. Sõrmepaksune valge vahukiht on päris püsiv. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. 

Aroom on tihkelt puuviljane: mango, melon ja apelsinikoor moodustavad üsna hurmava buketi, mis õhkab kaugete maade sooje suvesid.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja rõhkelt mõrkjas-magusakas, vürtsika kibelusega ja innuka pealetikkuva soojusega. Keskmaitse segab meloni männivaiguga, laseb sellel päikese käes soojaks minna ja siis viskab selle kullapalli sulle hopsti sülle. Lõppmaitse kandub ananassikompoti ja kampri kummalise abielu rajale, magusakas-mõrkjas segu paneb tõsiselt keelt väänama, et igat väärt maitsekillukest mööda suud taga ajada. Järelmekk - vürtsikas männimelon ... noh teate küll, see roheliste okastega ja vaiku nõrguv kuldne kerake, mida ikka mändide alt leida võib. Või siis ei või. Kuigi võiks ju!?

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlisepoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! Väga heas tasakaalus topelt-IPA, kus linnasemagus ja humalamõru kokku loovad tihke vundamendi, millele saab toetud kenake puuviljasus.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment