Monday, May 8, 2017

Vöörmunder


Vöörmunder (Muhu, Eesti) pdl 0,5 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dunkelweizen", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Vöörmünder sobib tarvitamiseks väga erinevatel puhkudel. Siidine pehmus aitab rahu sõlmida, kui su kanad on naabri peenrad ää tuhitsend või lehmad külainimeste sirelid ää rimund. Karamelline õrnmagus vaniljemekk passib aga kenasti kõiksugu muudeks nurujuttudeks."

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, pruulikoja tunnussilt seekord sinitriibusel põhjal. Kollane hõre vaht täidab pool klaasi kuid kaon üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom on mõrkjas-hapukas, marjane ja õrnalt röstine.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas. Keskmaitse jääb üsna samale maitsenivoole, lisandub ehk krööbike magusat nüanssi. Lõppmaitses tuleb esile rohkem mõrkjat rösti. Järelmekis seguneb hapukas-mõrkjas rauane foon ja õrna kohvivinet.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga lihtne rüüpeke. Dunkel ... jah seda küll. Aga weizen? Kuhu jääb saksapärasele nisuõllele omane banaan?
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment