Wednesday, May 3, 2017

Bibock


Bibock (Birrificio Italiano, Itaalia) pdl 0,33 l alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Heller Bock - Top 50" ja hinnang 80 punkti

Tootjainfo: "Our (VERY atypical) tribute to the most vigorous among German beers. Elegance. Vehemence. A studs-up tackle (yet surprisingly kind). Drinkable as you wouldn’t expect, yet rich and full-flavoured. In a journey between fine bitterness, apricot and honey, will you manage to tame the Buck’s primal power…?"

Väike granaadikujuline reljeefkirjadega pudel, pruulikoja tunnussilt rohelisel põhjal. Kreemika varjundiga vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt punakas vasekarva merevaik. Aroom on leebelt ja lihtsalt linnaseline.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on meeldivalt linnaseline, kuivatatud virsikute mõrkjas-magusa tooniga. Lõppmaitses seguneb karameljas magusus ja pähkline mõrkjus. Järelmekk on mõrkjas, kauakestvalt toekas ja pääääris tagaotsas ka meeldivalt vürtsikas.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-magusaka-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Lihtne, ent väga meeldiv ja toekas tegelane. Heller bock on tänamatult väheesinev variant saksa tüüpi laagerõlledest, mida siinmail on vist vaid korra tehtud (Vormsi Tormilind?). Kuna viimase aja ostutrend kipub liikuma lihtsamate maitsete eelistamise suunas, siis võiks keegi ju sellest kinni haarata
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment