Wednesday, May 31, 2017

Näkk


Näkk (Kolk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "wheat ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kerge, puuviljane ja mõnusalt happeline õlu grenadilli, koriandri seemnete ja mõruapelsini koorega"

Pilootpruuli kirjeldust näeb siit.

Väike lihtne pudel, valgel põhjal hõbedane kiri mõjub eraldivõetuna atraktiivselt, kuid keskmises ostjas pigem efekti "ah seda ma olen ju juba saanud." Napilt sentimeetrine vahukiht kaob päris kiirelt. Õlle värvus - tihkelt hämuselt kollane. 

Aroom ... oi see paneb naeratama! Hapukas, puuviljane, plumpsuvalt mahlane, karge, mõrkjas, virge ... nagu äikese-järgne tuuleiil, mis pakatab jahedast värskusest.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, vähese koriandrise eeterliku vaigususega, keelekülgi parkivalt kuiv, mahlane, isuäratav, meeliergutav ja üleüldse marulahe. Lõppmaitse mõrkjas-magusakas põhitoon meenutab kodust apelsini-limonaadi, paneb silmad särama ja tunnustavalt noogutama. Järelmekk lehvitab taaskord koriandrilist lipukest ja kaob nagu kevadine daam veidi vänderdava valge jalgratta seljas mööda rannapromenaadi, jättes endast maha ilusa naeratuse ja koketse õhusuudluse. 

Kergepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Pilootpruulist veidi leebem tegelane, kuid ikkagi marumõnus. Tervitusklaasikeseks algavatele suvepidudele vägagi soovitatav!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment