Saturday, May 27, 2017

Sakslane Brasiilias

Sakslane Brasiilias (Karli, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,6 %vol. Liigimääratlus: troopiline nisuõlu

Tootjainfo: "Koostis: linnased (Orasmäe pilsneri- ja nisulinnas), pärm (Bavarian Wheat M20), humal (Saaz), Bonne troopiline püree (banaan, mango, guajaav), magusa apelsini koor, suhkur"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Erkvalge vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - häguselt tuhmkollane. Aroom on tihkelt banaanine, ei saagi aru kas see tuleb nisust või lisatud banaanipüreest. Pikema nuuskimise peale ilmub ka veidike mangot, kuid banaan käib mäekõrguselt üle.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub hapukaks, täidlaseks, värske banaanimuffini taoliseks. Lõppmaitses muutub kõik kokku muhedaks multinektariks, mille põhiolemus tuleb vist guajaavist. Järelmekk on meeeeeduvalt magusalt banaanine, õrnalt vürtsikas, apelsinikoore mõrkjus ja marjane hapukus sekundeerivad pehmel ja täidlasele banaanile parimal moel.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! No niiiii mõnus nisukas, et anna aga olla. Selline mahlane ja muhe ja kergeltjoodav ja maitseküllane, et võtaks teda kohe rohkem ette ja mingeid snäkke siia kõrvale ei pakukski.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment