Wednesday, May 10, 2017

No Smoke IPA

No Smoke IPA (Alo, Eesti) pdl 0,33 l. alc ~6 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Linnased (Pilsen, Carapils, Smoked), humalad (Green Bullet, Waimea, Chinook, Citra) T-58"

Väike pudel, tehniline sildike. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - täiskuldne. Aroom on väga-väga nõrk, õrnalt karamelline ja vaevutajutavalt suitsune.

Esmamekk on lõhnaga võrreldes ootamatult jõuliselt magusakas-mõrkjas, karamelline ja puidune. Keskmaitse toob esile rohkem kadakast mõrkjust, kuid selle taga laiub meretäis magus-hapukat karamelliseerunud ahjuõuna. Lõppmaitses pääseb taas esiplaanile magusam, intensiivselt karamelline, nüüd juba murakane ja kanarbikune tihke toon. Järelmekk omandab taas mõrkjama värvingu, tasapisi muutub keelekülgede surin vürtsikaks ning alles kuskil poole minuti pärast hakkad tundma nüüdseks juba selget suitsust vinet keelepäras.

Keskmise keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Tõsi küll, kas ta nüüd just IPA on ... ehk pigem "american strong ale" vms. Ja seda va suitsukest on niiiiiiii segadustekitavalt vähe, et ... no tõesti "no smoke" :) Aga väga atsakalt meeldiv ja maitseküllane igastahes. Midagi toekat ja lihavat tahaks siia juurde, nt külmi suitsuliha viilakaid mee-sinepi kastmega
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment