Wednesday, May 24, 2017

Kirg


Kirg (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 54 punkti

Tootjainfo: "Mahlane suvine IPA, pruulitud passionivilja ja punase apelsiniga."

Väike lihtne pudel, roosikarvaline sildikujundus. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kollane.

Aroom ei ole absoluutselt IPA'lik. Kõdunenud puuviljad, kerge sõnnik ja kerge muskusearoom sobiks farmhouse tüüpi eilile, kuid IPA humalust kargust pole siin kopika eest.

Esmamekk on magusakas ja puuviljane ... üleküpsenud kiwi laadne. Keskmaitse on magusakas-hapukas, passionvilja läägevõitu magusus annab sellele joogile küll selge iseloomu, kuid mitte midagi IPA'likku. Lõppmaitses on tunda apelsinikoore mõrkja õlist puudutust. Järelmekk on hapukas, märjalt seisma jäänud pirnikoore mõrkjas-magusakas foon saab õnneks juurde tuntavat vürtsikat sära.

Keskmise kehaga, mõõdukal karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga vastuoluline rüübe. Kui seda oleks nimetatu "juicy farmhouse ale", siis ilmselt ütleks et tubli sooritus. Aga IPA see jook ei ole. Mahlakokteil õllega. Noh äärmisel juhul ülemäära puuviljasegune APA. Aga mitte IPA, ootuste juhtimise mõttes on see jook rängalt sihikust mööda.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment