Monday, May 1, 2017

Klerre


Klerre (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Black Hoppy Belgian Ale
Klerre on Madalmaade veedeemon, kes ilmutab ennast tavaliselt hiiglasliku musta koerana. Kuid Klerre on kujumuutja ja võib esineda ka kassi, nahkhiire või hoopis konnana. Talle meeldib vingerpusse mängida, need võivad olla üsna ohutud kuid ükski õhtune teekäija pärast Klerrega kohtumist edasi ei rända.
Samasugune kujumuutuja on ka meie "Klerre" - belgia pärm, kommisuhkur ja ohtralt Jarrilo humalat ei luba seda õlut ühegi kindla stiili sisse suruda. Aga olemas on ta sellest hoolimata. "Klerrega" kokku saamine on kindlasti mõistlik ette võtta koos sõpradega. Nii on ohutum."

Väike lihtne pudel, sildil punasilmne hüääninäoline tegelane. Tumekollane vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt tume-tume murelipunane.

Aroom. Errrmmmm ... see on ... veider. Aga meeldiv. Alguses ... nomaeitea ... seebi ja puhtuse lõhn ... kas kujutate ette, millest juttu? Siis tuleb belgia dubbel tüüpi õllede magus-mõrkjat tooni, tagaplaani õrn vürtsikas värelus. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas-hapukas, ajapikku vürtsikasse külge kalduv. Keskmaitse ... umps ... no sa see suur et. Hummaline-kummaline. Miks tuleb silme ette nahksisustusega lakitud punasest puidust kaless? Midagi ... midagi luksuslikku ja kauget ja kummalist on selles segus. Aga nagu oleks eelmises elus seda kogenud, kuid mälestus on tuhmunud. Ja nüüd aju otsib ... alateadvus otsib ... aga ei leia puutepunkte.

Lõppmaitse. No oleks nagu kohvi, aga pole ka. Röstpähkleid ... no kui, siis neid va kashu omi. Ja tilgake nelgiõli, millega pähklipuust mööblit määrida. Järelmekk ei liigu tuttavamatele radadele, vaid jääb kuhugi kaneeli ja kurat-teab-mille vahele. 

Keskmisest kriips raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe. Vana Gambrinus pole kindel, mis loom see Klerre on ega tea ka misasi see klaasis loksub, kuid säärane üllatamine mõjub sindrima meeldivalt! Karulaugupesto siia juurde ei sobi, aga see amps nüüd põske läheb.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment