Thursday, April 11, 2019

Ajax


Ajax (Sori, Eesti) prk 0,44 l. Alc 8,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „IPA - Imperial / Double“ ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: „IPA - Imperial / Double New England“ ja 3,81 punkti.

Tootjainfo: „Ajax is the Great is Greek, mythological hero known for courage (and some craziness) - as are these two modern era brewers. Brothers in craft from Estonia and Greece brewed a crazy courageous New England DIPA. Refreshing and full of fruits like a spring in Corfu. Infused with real mango with experimental HPA-035 and Mosaic hops.“

Vike purk, sildil tõrvikutega vehkivad muinassõdalased. Erkvalge pöidlapaksune vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus – hämuselt kollane. Aroom on meelivalt puuviljane, tuntava humalase särinaga, magusalt virsikumehu, dušessi ja konservananassi taoline.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, kergelt keeleotsas kihistav ja vallatult vigurdav. Keskmaitse ... oooo seda puuviljamerd, mis üle keelekallaste loksub ja laiutab, konservpirne pillutab ja ... hmmm ... kookosega mängib?

Lõppmaitse – imeilusalt särav ja sädelev, kaksiratsi säriseval vürtshobusel istuv, sädelev-magusas puuviljases raudrüüs, mõrkjas-vaigune kilp käes ja relva asemel nektariinipasun, mille mahlane-mõrkjas hüüd kaugele kuikab. Järelmekk kutsub kokku oma mõrkjas-troopilised sõbrad, kattes vaid küpseimast küpsemate mandariinide ja ananasside, virsikute ja kookostega laua.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Supermahlane NEIPA, milletaolist võtaks ette kohe suuuure klaasiga ja jooks ahnete sõõmudega ning kallaks lahkelt kõigi kamraadide klaasidki täis!

---

Pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment