Monday, April 29, 2019

Lagoon


Lagoon (Hopalaa!, Läti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Pale Ale - International" ja hinnang 3,64 punkti.

Tootjainfo: "MALTS: Pale, Carapils, Caramel, Munich
IBU-50"

Väike lihtne pudel, sildil ujuvad külmad värvi-üleminekud. Sõrmepaksune valge vahukiht püsib päris kenasti ja haagib end ka vähese aga tiheda vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom mõjub nagu žanri klassika - magusakas-mõrkjas, puuviljane ja vaigune, selle all aga aimdub väga hea vesi!

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on hapukam, greibisem ja mandariinisem, mõnusalt mõrkjas ja kuivapoolne. Lõppmaitse omandab taas väga hea magusakas-troopilise põhitooni, mille käljesoppides ujuvad rauarohkemad-kuivemad-üridsemad noodid. Järelmekk - suisa ülihea greibiseemne ja apelsinikoore sisekülje mõrkjas parkivus segamini mangomehu tihke mahlasusega ja poolküpsete valgete viinamarjade kuiva hapukusega.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakss-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe. Oivaliselt tasakaalus klassikaline IPA, ilma mingite vasakhüpete või lisanditega ... täpselt selline mille pärast IPA'dele sai keel ja süda antud!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment