Thursday, April 11, 2019

Aphrodite


Aphrodite (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. Alc 10 %vol. Liigimääratlus: „Metheglin“

Toojainfo: „Koostis: vesi, mesi, muskaat, pärm (Mangrove Jack’s MO5)“

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Vahtu ei tekigi. Joogi värvus – kergelt kahkjalt kollane. Aroom – leebelt magusakas. Veel leebemalt hapukas. Noh ütleme kasemahla taoline. Muskaadi leidmiseks tuleb fantaasia appi võtta, ilma eelinfota seda ei leiaks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja keelt aegamisi soojendav, hapukas-magusakas, kuidagi kisselline ja ja suti-sutike vürtsikas. Keskmaitse pargib keeleküljed laksuga täiuslikult kuivaks, muskaat muutub üsna ilmseks, magus-vürtsikas tihkus võtab keele tugevasse haardesse ja kuivatab ning õnnistab ühekorraga.

Lõppmaitse – see kraam kipub juba üsna meeveiniks ära minema, selline jäme ja toekas ja võimukas ning kuivapoolne hoiak oleks omane mõnele kõrgeltsündinud tegelasele, mitte mõdu nime all pakutavale ja kerge mahlase janukustutuste ootuse tekitajale.

Järelmekk – vürtsikas ja kuiv. Muskaadine ja kuiv. Magus ja ikkagi kuiv. Paras paradoks – magus ja parkiv. Veidi lausa läägusse jääv ja ikkagi kuiv!

Keskmisest raskema kehaga, nullkarboga ja kuiva paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-mõrkjas-vürtsikas-magusa paletiga Väga Vastuoluline Rüübe! Igal seitsmel juhul meeldiv, kuid üle mitme lonksu korraga juua ei taha, kuna mätsib keele nii kuivaks, et sooviks midagi vedelamat vahele lonksuks võtta ... ja ikkagi tahaks mõne aja pärast uut sõõmu ja siis uut ja nii edasi.

---

Pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment