Monday, April 15, 2019

Shadow Assassin Auchentoshan BA


Shadow Assassin Auchentoshan BA (Tanker /Van Moll, Eesti / Holland) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Barley Wine/Wheat Wine/Rye Wine“ ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Barleywine - American" ja hinnang 4,02

Tootjainfo: "Barrel-aged black barley wine."

Väike lihtne pudel, must-valge silt üsna sarnane algse sildiga ning detailidena sarnane eelmise vaadihoidisega. Pruunakas vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib superkaua. Õlle värvus - kustuva laava punane.

Aroom. See on nüüd jälle üks neid kordi, kui sa lihtsalt pead aja maha võtma. Nuusutamisväärset on siin sama palju kui vaatamisväärset mõnes maaligaleriis. Odraveini õilis ja õline magusus, rösti karune mõrkjus, viskivaadi vaniljene ümarus. Siid ja samet ja tünnilauad. Võikaramell ja kaneel. Koorevenis ja köömned. Kondenspiim ja lagrits.

Esmamekk. Kreeginalivka. Hämaras pööningus on asju. Kirste ja karpe, totsikuid ja viltuseid riiuleid. Ja siis on seal veel üks nagisev tugitool. Mõnikord poed sa sinna, kaasas poolik pudel lemmiknapsi ja sukeldud vanadesse ajakirjadesse ja albumitesse.

Keskmaitse. Kõrvetatud ploomide konserv. Sa ei tunne neid inimesi, kes vaatavad vastu koltunud lehtedelt, osade puhul ei saa aru keelestki. Kuid nendel hetkel sa tunnetad kõiki neid kümneid ja sadu möödunud elusid, mis on siit majast läbi vilksatanud, jättes endast mingi väiksemagi, tühisemagi jälje.

Lõppmaitse. Kohviliköör mõrušokolaadiga. Mõnest inimesest jäi vaid katkine kohvitass, teisest ümberehitatud trepikoda, mõnest kassikusehais trepikotta ja hõõguvad tüliterad. Kuid on ka neid, kelle kohta sa tead, et ta oli nii hea inimene, et seda soojust on siiani tunda üle kõikide aastate.

Järelmekk. Viigimarja-portvein. Valgus on ammu liiga tuhm, et detaile eristada, kuid see pole oluline. Ümmargusest lahtisest pööninguaknast kostab linnamüra. Ja vanas tugitoolis on nii hea.

Mega. Vana Gambrinus loeb nüüd väikese hämmeldusega omaenda varasemaid kirjeldusi selle õlle eelmiste kehastuste kohta. Omamoodi müstika, kuidas neid kõik seob kokku see vanamoelisus ja hõllandus. Tehakse ikka ilmas ilusaid asju!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment