Saturday, April 27, 2019

Lizard King


Lizard King (Pipeworks, USA) prk 0,44 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "APA" ja 99 punkti!!! Untappd ütleb "APA" ja 4,02 punkti

Tootjainfo: "Lizard King is light, crisp and refreshing. Mosaic hops make for one tropical, citrusy, and piney pale that gets our mojo risin’
IBU 36"

Vahepealset mõõtu purk, silt koomiksilikult kirju. Erkvalge vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib väga kaua, haakudes ka hõredate klompidena veidi klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt piimjalt kollane. 

Aroom on lausa super-mahlane, värskelt lahti lõigatud virsiku, värskeltpressitud porgandimahla ja pirnikonservi segune. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas, aroomist palju leebem ja tuhmim. Keskmaitse taastab küll mahlase hapuka oleku, kuid siin leidub nüüd hoopis litšimarju. Lõppmaitse on mõrkjas-vürtsikas ja kuivapoolne. Järelmekk libiseb nii siidiselt üle keelepära, et peab kohe mitu-mitu korda lonksama, enne kui tabab ära sellise mõnusa mõrkjas-magusa ja supermahlase tooni, millel pole ühegi konkreetse puuvilja silti küljes, aga mida tahaks nautida veel ja veel. Pääääris kõige taga tuleb kerge kirbe humalakõrvetus, mis aga üldpilti mitte üks tonks ei riku.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERtaseme rüübe, mahlane ja siidine, kergelt joodav ja meelitav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment