Friday, April 12, 2019

Matilda


Matilda (Rotiküla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus: amber ale

Tootjainfo: "Linnased: Pale ale, Biscuit, Carared, Carapils, Munich, Caramunich. Humalad: Simcoe, Centennial, Cascade. Pärm: B5"

Väike lihtne pudel, sildil tank. Tiba liiga vali sutsakas korgi eemaldamisel ja enamikku klaasi täitev hõre vaht muudab ettevaatlikuks. Õlle värvus on aga pruunikaspunane ja kirgas, mis lubab eeldada, et pruuliga on siiski kõik korras. Aroom on hapukas ja metalline, mis haakub stiili karakteristikutega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevalt hapukas-magus, marjane ja metalline. Keskmaitse on pärmine ja röstine, hapukas ja saiataigna taoline. Lõppmaitse meenutab karamelliseerunud mett ja pihlakaid, vaskne-hapukas mekk on tiba toores. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, ürdine ja pärmine.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga nii ja naa rüübe. Maitsetihe, seda küll. Kuid intensiivne ja veidi agressiivne, sutsu pärmine ja tiba toorepoolne. Pikema seismisega võib siin aga midagi veel enam käima minna ning tulemus väljuda pruulmeistri oodatud raamidest. 

No comments:

Post a Comment