Tuesday, April 23, 2019

The World Is Your Oyster


The World Is Your Oyster (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Beer" ja hinnang pole välja kujunenud, untapped ütleb "Sour - Ale" ja hinnang 3,56 punkti

Tootjainfo: "Mereannid on õlle jaoks alati väljakutse olnud.
Eks sobitada ühte-teist annab, aga briljantset sobivust on raske leida. See õlu on pruulitud, et seda lünka täita. Tulemuseks on kange hapu õlu, mis ei mahu ühegi olemasoleva õllestiili alla, seega tegime päris uue „imperial sour ale“. Soovitame koos mereandidega, näiteks austritega.
IBU 5"

Väikest kasvu pudel, sildil saar-karp ja krevett :) Sõrmepaksune erkvalge vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt kuldne.

Aroom. Oi. Naeratav düšess. No sihuke lahe, limonaadi ja prinikompoti vahele jääv magus ja lapselikult rõõmus.

Esmamekk. Uhhhuuu. Aroomi magusus keeratakse üsna pea peale, kallates keeleotsale tihkelt haput tikrikompotti, mille suhkrutase on pigem mõõdukas kui domineeriv.

Keskmaitse. Hapu düšess. Imetabane. Lustakas. Lahe!

Lõppmaitse. Kuiv düšess. Mahlaselt kuiv düšess.

Järelmekk. Kuiv hapukas-mõrkjas-magusakas-hapu tikri-pirnikompott, millesse on piserdatud veidi aniisi.

MEGALAHE! SIGAHEA! Kas-te-kamraadid-teate kui naeratamapanevalt tore on see, kui sa avastad TAAS mingi uue nurgakese õllede maailmas. Belgiapärase knihviga, pirni-tikri-düšessi tuletisena maitsev isutekitaja. OIVALISIM aperetiiv. Paganam küll, kui rahul vana Gambrinus on!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment