Friday, April 19, 2019

Still Smokin'


Still Smokin' (Van Moll, Holland) pdl 0,33 l. alc 7,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Brown Ale" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Brown Ale - Other" ja hinnang 3,77 punkti.

Tootjainfo: "Bowmore barrel aged brown ale"

Väike lihtne pudel, sildil vees kobrutavad suitsukarva keerised. Tuhmpruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. 

Aroom on kaugelt tuntavalt tõrvane-suitsune, lähedalt nuuskides lisandub mõnus pähkline noodike. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-magusakas, tihke ja veidi tõrvane, vaatamata suhteliselt madalale abv-le tunneb keeleots sooja. Keskmaitse on röstine, pähkline, suitsus kuivatatud viigimarjade sarnane. Lõppmaitse muutub magusamaks ja hapumaks, meenutades väikeseid musti rosinaid ja bituumeniterakest ... no kas te pole siis lapsena proovinud bituumenit närida mõne katuseremondi ajal? Järelmekis omandab magus-hapu noot juba üllatavalt rõhuvraske oleku, minnes vastuollu madala abv-ga ja stiilimääratlusega, meenutades juba üsna tummist imp.stouti. 

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusakas-vürtsikas-suitsune-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapukas-magusa buketiga Übertaseme rüübe! Pisut üllatav on see, kuidas vaadis hoidmine on mõõduka kangusega ebamäärasest perekonnast pärit brown ale'i muutnud täiesti isaseks tegelaseks!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment