Sunday, April 28, 2019

India Pale Lager


India Pale Lager (Hopalaa!, Läti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - India/Hoppy" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Lager - IPL (India Pale Lager)" ja hinnang pole samuti välja kujunenud.

Tootjainfo: "MALTS: Pilsner, Pale, Munich, Wheat
IBU-50"

Väike lihtne pudel, sildil ebamääraselt soojadest ja külmadest koosnev sulav lainetus. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - tuhmkuldne.

Aroom väärib pikka ja aeglast sissehingamist - see on supermõnusalt mahlane, tikrite, kuldkiivide ja virsikute segune. JA samal ajal kõrvaltoonina hiilib sisse värskelt mahaniidetud muru, varjulises õunapuualuses puruksrudjutud naadid ja sõrmede vahel nusserdatud sõstra- ja vaarikalehed. Vau, selle lõhnaga võik luua parfüümi nimega "hiliskevad"!

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas ... mõrkjasse külge kaldu, karge ja mõnus. Keskmaitse muutub kehakamaks, ütleks lausa et mehuseks - selline naatidest, nurmenukulehtedest ja mangost tehtud mõnusaimaks smuutiks. 

Lõppmaitse - vauuu - see on pööraselt vaimustav segu koduaia umbrohust ja troopikast. Nõgesed ja vaarikavarred (oi see ON üks umbrohi!) ning toorepoolne melon koos mangoga! Järelmekis heidavad naadid, kressiõied, marineeritud kõrvitsaõied ja troopilises marinaadis redis ühte voodisse ja hakkavad häbituimal moel treima kõikvõimalikke ristsugutisi.

Trullllallllaaaa! Vaata see on üks äraütlemata positiivne üllatus! Üks laager, mis paneb hüüdma - MEGA! Oma l kummalisel delikaatsel moel ehitab see tegelane sinu suus selliseid maitsekorruseid, millest saab kokku Suure Püramiidi ja veel kaks väiksemat kah! Võimalik et asi on lihtsalt ootamatuse efektis, aga ... jeerum, mingi tundmatu läti kojake on valmis treinud SÄÄNSE pruuli, mis vajab aega ja ruumi nautimiseks ja järelemõtlemiseks!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment