Saturday, April 6, 2019

Toasted Maple Stout


Toasted Maple Stout (Lervig, Norra) pdl 0,5 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 99 punkti!!! Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,16 punkti.

Tootjainfo "Toasted Maple Stout is an Imperial Stout brewed with maple syrup, vanilla, lots of dark roasted toasty malts and a touch of lactose for the finishing touch.
IBU 55"

Väikest kasvu purk, silt … see on ikka üsna karm kraam, mida see kunstnik tarbib. Tumepruun vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - jääkmust. Noh või siis jäägitult must. 

Aroom. Röstitud tamm. Röstitud tammetõrud, mida on veeretatud kakaopulbris. Praetud kaerahelbed, mis on segatud koduse karamelliga. Shokolaadinööbikesed rosinatega.

Esmamekk. Viikingite vääriline kraam, kui nüüd raskusest rääkida! Veidi alkoholiselt kirvendav. Vürtsikas-magus. Väga magus. Mõrumagus.

Keskmaitse. Vahtrasiirup tõepoolest! Karamelliseerunud ja veidi suitsema lasted vahtrasiirup, millest on veeretatud rullid. Rullide sees leiab grillitud viigimarjad. Kuram, kui hea mote - viigimarju tuleb ilmtingimata grillida sel hooajal!

Lõppmaitse. Metalne. Vaskse kulbiga tõstetud ohtralt nelkidega pikeeritud rosinakissell. Lihalik. Lagritsane.

Järelmekk. Soolakas. Pronksist noaga. Pronksist noaga, mõtelge! Lagritsa-mustika-mopiga kaetud pikalt mooritud loomaliha.

Rämeraske kehaga, naftaliku paletiga. magus-vürtsikas-magus-mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapukas-magusa buketiga Megatasandi rüübe! Imperiaalselt magus ja kuninglikult lagritsalik vahtrasiirupistout.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment