Monday, April 1, 2019

Vanaisa Kirsitubakas


Vanaisa Kirsitubakas (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang pole välja kujunenud, untapped ütleb "Porter - Other" ja hinnang 3,43 punkti

Tootjainfo: "Spiced Porter with Cherries
IBU 50"

Väikest kasvu pudel, sildil piipu popsiv vana merimees. Sõrmejämedune pruunakas vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt sünkpunane.

Aroom. Oi siit vaatab vastu mitu nägu. Kadakavaik. Kamper. Kuumutatud kadakas. Seedermänni käbi. Värskelt ahju alla aetud jõulukuuse okaste piuksumine. Hõõgtraadiga kadakalauale joonistatud kuusepuu. 

Esmamekk. Magus. Kirsimagus? Vaigumagus? Rosinakirsinalivka kolme kohvioaga?

Keskmaitse. Kirsvaik. Kadakakirss. Lõkkele liiga lähedal olev kreegimänd. Röstitud seedermänni seemned.

Lõppmaitse. Jaa, tõepoolest tubakas! Aga pehme sigariseedri puust tehtud karbikeses hoitud tubakas, mida on leotatud kõigepealt šerris ja siis cherrys :)

Järelmekk. Vaigutubakas. Tubakakirss. Kohvipiip. Kadakast ei tehta ju piibukahasid? Piprakirss! 

Mega! Sellel õllel on tegusid ja nägusid ja lugusid ja mälestusi! Üsna uskumatu, kuidas on suudetud sellesse klaasikesse sisse surada vanaisa määrimist vajavad põlved, koolitunnis puidule kõrvetatud sõnumid, esimese töökoha suitsu täis toad ja kohvipärad, suvalises saunas joodud liköörid ja veel nii umbes nelikendkaks mälupilti!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment