Friday, April 5, 2019

Saskatoon Cheesecake Stout


Saskatoon Cheesecake Stout (Lervig, Norra) pdl 0,5 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 95 punkti! Untappd ütleb "Stout - Imperial Milk / Sweet" ja hinnang 4,14 punkti.

Tootjainfo "Imperial Stout with Saskatoon berry & cheesecake
IBU 50"

Väikest kasvu purk, silt Lervigi viimase aja kohaselt narkootiline. Mustjaspruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - asjakohaselt must-must-must. 

Aroom. Meetripealt hiilib ninna hapukas tume kohviröst. Lähedalt aga … oooooooooooo kui marjane! Mustikas, pihlakas, aroonia, röstitud aroonia ja mustsõstar. Ja siis kamašokolaad ja täisterasepik ja kaerakliid. Ja sa mu meie, kuidas nüüd tahaks proovida seda va toompihlaka marja, et kuskohast kõik need lõhnad siia õlleklaasi sisse saadakse?!?

Esmamekk on raske, veinine, šokolaadiliköörine, pähkliviinane ja puidune. Ravimikapp on nastoikaks tehtud?

Keskmaitse. Oiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaajeeeeeee. SHOKOLOOD-SHOKOLAAD-KAJALOOD! Vabandage karjumise pärast. Aga see on ai-vai-kui-eriline! Vedel Mustikašokolaad!

Lõppmaitse. Pihlakanalivkaga täidetud kamašokolaadi kommid. Pööööraselt maitsetihe ja teistmoodi ja parkiv ja puituv ja nakkuv ja kütkestav!

Järelmekk. Metalne. Lääge. Lagritsane. Ploomine. Vaskne. Läila. Veider. Issvet-Sussver. Miks ja kuidas? Kuhu kogu algne ilu kadus??

PÖÖRANE. Vasturääkiv. Kummaliselt kütkestav. Kahenäoline Quasimodo. MA TAHAN SEDA MARJA SAADA! Kuidas on võimalik et üks ka Eestimaal kasvav aga üsna tundmatu marjapabul - toompihlakas - teen õllega sihandseid asju? Täiuslikust maitseorgasmist kuni põlastuseni välja. Kogu emotsioonide palett on kaetud!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment