Friday, April 19, 2019

Armastuse võti


Armastuse võti (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - Rye" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Smooth and nice Rye IPA brewed with Northern Brewer, Simcoe, Azacca and Pacific Jade hops
IBU 62"

Väike lihtne pudel, sildil ... hunnik värvilisi nupukesi? Valge vaht täidab üle poole klaasi, püsib kaua ja haakub kenasti ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on kahetine: aeglasel sissehingamisel on rukki hapukas noot kenasti tunda, kiirel sissemühistamisel aga asendub see magusama karamellise noodiga. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tihkelt ning mõnusalt magusakas-vürtsikas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja leivaseks, veidi pärmiseks, kuid tänu sellelesamale leivasele noodile pärm ei häiri. Lõppmaitses hapukas pärmine noot tugevneb, hakates veidi tüütama, kuid samas annab koostöös vürtsika säraga omamoodi huvitava suutunnetuse marjase ja köömnese vahepeale. Järelmekk toob sisse mesisemat magusat nooti, mis nüüd lõpuks koos hapuka ja vürtsika kõrvaltooniga väga kenasti kokku mängib ja täiesti kena värske IPA'se muusikapala esitab.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe! Pärmi on nõksa liiga palju tunda ja rukist ennast tiba vähe, kuid täiesti asjalik IPA nii ehk naa.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment