Sunday, April 21, 2019

Tandem


Tandem (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Flavored", hinnang pole veel välja kujunenud. Untapped liigimääratlus on "IPA - International" ja hinnang 3,59.

Haaa! Lõpuks ometi on põhjust RB'd kiita! Tolle keskkonna liigimääratlus on PALJU kohasem ja tabavam kui Untappd oma.

Tootjainfo: "Hoppy ale with spruce tips and juniper. Juniper is handpicked from Estonian largest island Saaremaa and spruce tips from South part of Estonia Wana-Võromaa mõtzzadewahhelt.
IBU 49"

Väike lihtne pudel, sildil kaks kätt ja sulgvalge kuusevõrse. Kollaka varjundiga vahukiht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun. Aroom on magusakas ja vaigune, tõsi küll üsna leebelt ja pehmelt aga siiski äratuntavalt.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõnusalt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub vaigusemaks, hapukamaks ja vürtsikas, veidi nätske ja kuusevõrsene. Lõppmaitse on üsna tugevalt mõrkjas, vaigune, magusakas-vürtsikas, puidune ja okkaline. Järelmekis tunneb ära juba ka kadaka spetsiifilisema vaiguse noodi.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Võrreldes mõnede julgelt ja julmalt okkaliste tegelastega on see mõistagi viksilt ja viisakalt tagasihoidlik, aga siiski täitsa kena tegu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment