Sunday, April 28, 2019

Ninja Vs Unicorn


Ninja Vs Unicorn (Pipeworks, USA) prk 0,44 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Imperial/Double/IIPA/DIPA" ja 99 punkti!!! Untappd ütleb "IPA - Imperial / Double" ja 4,15 punkti

Tootjainfo: "Ninja Vs. Unicorn celebrates the epic battle between two of the biggest hop-heads of lore. Brewed with over five pounds of hops per barrel, this unfiltered double IPA is sure to please the most discerning hop lover. Whether you're rooting for the mythical horned horse or the deadly assassin of the east, we hope you'll enjoy Ninja Vs. Unicorn.
IBU 150"

Mida-mida? IBU 150 ??

Vahepealset mõõtu purk, silt nagu rullikeeratud koomiks, ülemääraselt ja maitsetult blingiv. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua, haakudes ka kena vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - vähese hämuga kollane. 

Aroom - võimas! Siin leidub põhitoonina troopilist magusust, kuid see on vist esimene kord, kui vana Gambrinus tajub ninasõõrmeis humalakõrvetust!

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magus, vähese vürtsika kõdelusega. Keskmaits muutub hapukamaks, puuviljaseks-marjaseks, kõrvitsamehuks tooreste tikritega? Selline tunne et suus toimub mitte kümnevõistlus vaid sajavõistlus kui sada erinevat maitset kargab korraga sajas erinevas suunas ja rütmis. 

Lõppmaitse on magus ja mõru. Mõru ja magus. Mõrumagus ja üleküllane. Järelmekk - mehune, mudrune ja kaootiline.

Tjaah. Siiani pole vana Gambrinus niimoodi teinud, aga nüüd tuleb teha. Võrrelda eelmis joogiga - see on nii vale kui üldse saab olla. Hindama peaks konkreetset jooki. Aga olgu siis üks erand tehtud. Kui eelmine IPL üllatas oma mitmeikihilise, aga arusaadava komplekssusega, siis see DIPA rõhub oma ülemäärase mudruse olekuga. 150 IBU! 150, mu eesel! Ja tulemuseks on küll VÕIMAS, aga kuhjatis. Selline kuhi head ja paremat, nagu astuks tuppa ja seal on keset põrandat pool tonni parimaid toiduaineid külakuhjas. Riivituna ja segatuna. Ausalt öeldes paneb ohkama ja kiitma ei pane.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment