Friday, April 12, 2019

Avalon


Avalon (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Mead - Cyser" ja hinnang pole samuti veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Cyser - õuna-kirsimõdu." (tõlge - meest ja mahlast kääritatud jook)

Väike lihtne pudel, roosa-romantiline sildikujundus. Vahtu ei teki. Joogi värvus - kirkalt kuldpunane. Aroom on sulnilt mahlane, kuid meenutab mitte kirssi ega õuna, vaid hoopis jõhvikat!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jõuliselt hapukas-magus. Keskmaitse ... oi see on mõnus ... sügisõunad ja kreegid, jõvikad ja sutsuke arooniat, kuiv ja mahlane, loksuv ja liigutav ja super-puper-maitsev!

Lõppmaitse muutuv huvitavalt mõrkjamaks, meenutades nüüd juba pohli peale esimest külmanäpistust. Järelmekk segab kokku kibuvitsa ja metsmaasikad, pohlad ja kirsid, lisab punaseid sõstraid ja lodjapuumarju. MÄHERDUNE MAHLAKUHJATIS!

Keskmisest raskema kehaga, null-karboga ja kuiva paletiga, hapukas-magus-hapu-magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusa buketiga ÜÜÜBERTASEME RÜÜBE! Midagi nii marjast pole vana Gambrinuse keel ammu kogenud, et lausa kümnete sortide kaupa marjamälestusi maitsemälu sahvritest välja kougitakse ja siis kokku segatakse ja jälle purke-sahtleid mööda laiali laotatakse. Kui üleüleüldse millegi kallal norida, siis sildil kirjas olevat tammekest pole eriti tunda, aga see on kui kärbse köha kõige muu ilusa ja suvise kõrval!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment