Monday, April 29, 2019

False Flat


False Flat (Brewfist, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang 72 punkti, untapped stiilimääratlus on sama ja hinnang 3,6 punkti

Toojainfo: "Berliner weisse with raspberry and basil"

Väike lihtne pudel, sildil olümpiastseenike. Väheldane roosakas vahukiht kaob hetkega. Õlle värvus - kirkalt kuldpunakas.

Aroom on lustakas-mahlane, magusakas ja hapukas, selgelt vaarikane ja muruselt-rohuselt kuhugi ürdisesse külge kaldu ... kas ta nüüd just basiilik on, aga kuhugi punede ja muude köögiürtide kanti küll.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitses tuleb ürdine külg huvitava mündise puudutusena esile. Lõppmaitse muutub hapukamaks ja kuivaks, keelekülgi veidi parkivaks, meenutades vaarikavarte tõmmist. Järelmekis kumab keelepäral taas mingi jahe õhetus, meenutades midagi eukalüpti laadset.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-ürdise-mõrkjas-hapukas-magsuakas-ürdise buketiga Übertasandi rüübe. Väga kergelt joodav, mõnusalt värskendav, kuid teiste vaarikaberliinerite hulgast eristumise jääb lubatud basiilikut liiga väheselt aimatavaks.

---

pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment