Friday, April 12, 2019

Do You Know The Muffin Man?


Do You Know The Muffin Man? (AF, Venemaa) prk 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang on pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,1

Tootjainfo: "Memetic imperial stout
IBU 30"

Väike purk, lilla sildike mängib stiilselt lastelaulukesega. Sentimeetrine mustjaspruun vahukiht pole küll kuigi püsiv, kuid jääb tihke linikuna klaaseinale. Õlle värvusest me ju ei pea rääkima, ega ju? 

Aroom. Kröösus. Kõigi magustoitude vanaema. Kakao, šokolaad, koorevenis, vaniljene keedukreem. Pehmed piparkoogid. Meepräänik.

Esmamekk. Jäme. Magus. Jämemagus. AGA! Kenasti tasakaalus hapuka kuivatatud ploomide ja mõrkja kohvise tooniga.

Keskmaitse. Selle peale tahaks öelda "ah mine sina ka oma jutuga", silmad kinni panna ja järgmised 15 minutit vaikselt õõtsuda nagu teleka ees tukkuv vanamees, kes pärast väidab, et ta ju kuulas hoopis uudiseid. Ehkki telekast näidati reklaami ja jalgpalli.

Lõppmaitse. Talveööd võivad olla nii pehmed - nii pehmed. Eriti mälestustes. Siis kui sa juba istud toas ja rüüpad midagi soojendavat. Silmad kuhugi läbi lae suunatud, pilvede vahele kuulatud, kõrvus talve helisev hääl. Ja mis sellest, et sussid kaminakuumuses kergelt rulli tõmbuvad.

Järelmekk. Mõnikord võib mõistusel rahumeeli uinuda lasta. Ja las ta magab, samas kui näpud kirjutavad ja segaselt sooja sõnaudu mööda ekraani laiali ajavad.

Vana Gambrinus ajab kelbast. Jah. Aga! See õlu on MEGATASNDIST VEEL EDASI. ja siis näksa-nõksa tagasi. Ja vasakule. Dessertõlle kolmekendseitsmes tulemine. Või oli see 33 1/3? Imeline. Naeratamapanev. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment