Tuesday, April 30, 2019

Barley Wine


Barley Wine (Lambrate, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Barleywine - Other" ja 3,78 punkti

Tootjainfos mainitakse ka rukki, nisu ja kaera kasutamist.

Väike lihtne pudel, pruulikoja uus tunnus-silt sinakashallides toonides. Kollane sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - vähese teralise hõljumiga kuldpunane. Aroom on magusakas-mõrkjas, karamelline ja biskviitne. 

Esmamekk on raske kehaga ja magusakas, karamelline ja kaneeline. Keskmaitse meenutab muraka-likööri, karamell-kisselli ja aprikoosi-seemne kivid parkivat mõrkjust. Lõppmaitse muutub raskepäraselt mõrkjas-magusaks, vähekese muskaatpähkli noodiga, puidune ja karamell-koorikus seemnesegu meenutav. Järelmekis leidub sellele õllesordile nii omaseid viigimarjade ja kuivatatud virsikute ning ülekuivanud rosinate noote.

Vägagi raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Jook sama lihtne nagu nimigi. Kui on hästi tehtud odravein, siis ongi kõik hästi. Aga meelde see jook ei jää teiste odraveinide hulgas karvavõrki.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment