Thursday, April 4, 2019

Ijsbock


Ijsbock (Gulpener, Holland) pdl 0,33 l. alc 10,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Eisbock" ja hinnang 87 punkti. Untappd ütleb "Bock - Eisbock" ja 3,6 punkti

Tootajinfo: "Tarwe dubbelbock eisbocked to 10,3%"

Väike lihtne pudel, stiilne lilla-kuldne sildikujundus. Kollakas päidlajämedune vahukiht pole küll kuigi püsiv, kuid jäta taandudes see-eest tugeva pitsjälje klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt ja kaunilt tumedapoolne punane. 

Aroom on pehme, täidlane, magus, karamelline, tulvil kuivatatud mustikaid ja maasikaid, barbarissi, pihlakaid ja mõrkjamat kärjemett.

Esmamekk on raske ja veniv, magus-mõrkjas ja tugevalt karamelline, koduste kukekommide ja rosinaleiva vahepealne. 

Keskmaitse - liköör, lagritsaliköör kirsikastmes, soolakas karamell ja vaskne kommivorm. Vanaema köögisahtel, mis on täis mälestusi ja kaneeliküpsiseid.

Lõppmaitse. Kristallkümmel. Mandariinitsukaad kirsikompotis. Puidumetalline. Jajah, just puidumetalline. 

Järelmekk. Mustikaleib. Lagritsakompott. Nelgikommike. Purjusmungake. Elu on ilus meie kloostris!

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe. Jääbokkide musternäide. Nojah, kui sa oled neid nii 5 kuni 10 erinevaid ära proovinud, siis nad enam sind ei heida naudingust selja peale, aga sa saad aru, et tegu on omamoodi keiserliku joogiga!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment