Thursday, April 15, 2021

Eindbaas Level 2

Eindbaas Level 2 (Van Moll, Holland) prk 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja hinnang 3,46 punkti.

Tootjainfo: "Cherry and chocolate barley wine"

Väike purk, sildil kummalis-kummituslikud figuurid. Kollane pöidlapaksune vahukiht kaob küll üsna kiirelt, kuid haakub mõningase pitsjäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroom on hapukas ja röstise õõõõrna suitsuse vinega ... või on see kakaone hõng?

Esmamekk on raske ja täidlaselt mõrkjas-magus, kakaone ja kõrvetatud suhkru taoliselt nätske. Keskmaitse muutub kõvasti hapumaks, ilma suhkruta kirsimoosi taoline, alkoholise soojuse ja mõrušokolaadi kuivusega. Lõppmaitse - kuiv, mõru-hapu, kõrvetatud kirsimoosi ja kõrbemise äärele jõudnud leivakooriku segune. Järelmekk muutub aga üllatavalt magusaks, liköörilikuks ... või siis pigem kõrvetatud suhkru peale ehitatud koduse kirsinastoika taoliseks, kuhu on miskipärast kõvasti kõrbenud leivakoorikut sisse ka lükatud.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magus-hapu-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkja buketiga HEA TASEME rüübe. On ta nüüd odravein või lihtsalt mingi "strong eil" ... pigem see viimane variant. Huvitav ja pisut teistmoodi ikkagi, kirsi ja šokolaadi ühildamine on enamasti hea mõte.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment