Monday, April 12, 2021

Quadrophenia

Quadrophenia (Van Moll, Holland) pdl 0,33 l. alc 10,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Quadrupel / Abt" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Belgian Quadrupel" ja hinnang 3,71 punkti.

Tootjainfo: ""Quadrupel with what?" a question that's a sign of the time. We made this quadruple with just malt, hops, yeast and water and some lovely Belgian dark sugars. Well, ok, ther is a tiny twist: we added a touch of Australian Galaxy hops."

Väike lihtne pudel, sildil valmistub keegi kitarriga äsama. Tumekollane vaht täidab õkva pool klaasist ja püsib kaua, haakudes ka veidi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom - kommisuhkur ja kuivatatud apelsinikoor.

Esmemekk on keskmisest sudikese raskema kehaga, magus-mõrkjas, karamelline ja alkoholiselt keeleotsa torkiv. Keskmaitse muutub hapukamaks, šerri ja portveini vahepealseks, magusalt täidlaseks ja superkaramelliseks. Lõppmaitse - kuivatatud viigimarjad, šerris leotatud rosinad, kõrvetatud kaneeliküpsised. Järelmekk - magus-mõrkjas, pisut brändine, krõbedaks kuivatatud rosinad, mida seejärel on leotatud mustas rummis, nelk ja muskaatpähkel.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-vürtsika-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika-magusakas-mõrkja buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Tubli ja aus quad, veidi mõrkjas-vürtsikam kui tavaliselt kombeks, kuid siiski kuidagi eriliselt ei sära ta teiste omataoliste hulgas.
---
pilt isetehtud 

No comments:

Post a Comment