Thursday, April 29, 2021

Kratt

Kratt (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - International" ja hinnang pole veel välja kujunenud.
Toojainfo: "Kratt is a resinous and citrus forward IPA, dry hopped with Chinook, Idaho 7 and Comet hops.

Aroma is joining together citrus, herbal and grassy notes – grapefruit, tangerine, pomelo, orange blossoms, lemongrass and white pepper.
Flavour profile begins with a juicy triumph of citrus fruits – fresh tangerine, orange and grapefruit zing. Gradually, the taste becomes more dry. Juicy flavours are replaced with grapefruit zest bitterness and piney resinous notes."

Väike purk, sildil ... noh ütleme et see siis on kratt Pühaste moodi :) Valge vaht t'idab üle poole klaasist ja püsib mõnel määral. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on magusapoolne ja tsitruseline.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja üsna krapsakalt mõru-magus. Keskmaitse muutub hapukamaks, mahlasemaks, aga samas ka kuivemaks. Lõppmaitse - mõru, keelekülgi kortsutav, vähese humalahammutusega ja vürtsikas. Järelmekk - mõrumagus, greibine ja mandariinine, mahlane ja kuivaoolne ühekorraga, tugevalt humalase-ürdise vürtsika õhetusega ja matsakas.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-magus-mõru-hapukas-vürtsikas-magus-mõru-hapukas vürtsika buketiga MEGAtaseme rüübe. Selles IPA's on (võimalik et ainult hetkel tänu tema värskusele) sees jõudu ja iseloomu, millega oskaks arvestada pigem mõne leebema topelt-IPA puhul. Võimsalt maitseküllane, mõnusalt kehakas, korralikult humalane IPA, mida võiks paigutada "west coast" alla oma mõruduse määralt, samas aga mahlasuse poolest east coast asjade hulka.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment