Friday, April 23, 2021

Paulaner Münchener Hell

Paulaner Münchener Hell (Paulaner, Saksamaa). prk 0,5 l. alc 4,9%. Ratebeeri liigimääratlus: "Helles / Dortmunder Export" ja hinnang 34 punkti. Untapd ütleb: "Lager - Helles" ja 3,44

Tootjainfo: "Our Original Munich Lager is a true classic with its clear and bright gold sparkling hue, crowned by a pure white head. A beer which always goes down well: mild, elegant malts, with a hint of sweetness and a soft hint of hops in the background. This Munich beer is ideal to accompany spare ribs and spicy dishes. Just try it!
IBU 20"

Keskmist kasvu purk, kuldne-klassikaline kujundus. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on magusakas, toorevõitu teravilja meenutav. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on magusakas ja linnaseline. Lõppmaitses tuleb esile laagerõllele omast hapukat nooti. Järlemekk keerab tagasi mõrkjamasse kanti, andes lõpuks ka kenakese vürtsise õhetuse.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga hea taseme rüübe. Jah, see on masslaager, mõeldudki olema lihtne nagu lauajalg, aga ta pole vähemalt halb ... no ja see on ju hea :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment