Wednesday, April 21, 2021

Märzen Lagerbier

Märzen Lagerbier (Stu Mostów, Poola) prk 0,44 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Märzen / Oktoberfest Bier" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Märzen" ja 3,54 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Märzen Lagerbier is a classic beer style that will allow you to beerly enter the new, early spring season with and enjoy the longer (and warmer!) days. It will be perfect both after a day on a bicycle trip, hiking or … on the occasion of the first bonfire with friends this season!"

Keskmist kasvu purk, sildil kahvaturoosa gerbera. Kollane vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt ja soojalt punakas merevaik. Aroom on hapukas-magus, veidi rauane ja tugevalt karamelline - stiilipuhas ja ilus lõhnapilt.

Esmamekk on keskmisest kriips raskema kehaga ja mõrkjas, karamelline ja foonil ka leivane. Keskmaitse - magus-hapukas, rabaveene ja karamelline, pähkline ja koduse kukekommi taoline. Lõppmaitse - magus-mõru, kõrvetatud suhkru ja kõrbemise äärel oleva hästi kardemonise keeksi servakese segune. Järelmekk - magusakas-hapukas, tugevalt karamelline, pisut vaskne ja lõpuks ka meeldivalt vürtsikas.

Keskmisest tiba raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-mõru-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Pisut liiga magus märženite stiili jaoks, kaldudes oma maitsepildilt üllatavalt kombel laagerõlledest üldse välja, kuhugi ESB kanti.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment