Friday, April 23, 2021

Red IPA

Red IPA (Stu Mostów, Poola) prk 0,44 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Red" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Red" ja 3,63 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "The second one of our early spring seasonal beers is Red IPA, for the brewing of which we used “good, old” Chinook, Simcoe & Amarillo hops that have been with us from the very beginning of the beer revolution
IBU 40"

Keskmist kasvu purk, sildil punane kuu. Tumekollane vaht täidab üle poole klaasist, püsib kaua ja haakub väga tihkelt klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt punakaspruun. Aroom on eelkõige magusapoolselt karamelline, selle taga on aga ka kenakesti humalat tunda. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt mõrkjas. Keskmaitse - magus, karamelline, heinane, ürdine. Lõppmaitse - tuhm, tuim ja veidi röstiselt mõrkjas. Järelmekk - mõrkjas-magusakas, karamelline ja tönts. Aaaaaga kõige lõpuks tekkiv vürtsikas soojus annab eelnenud tuhmusele vähemalt mingi sära juurde.

Keskmisest suti raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga nii ja naa rüübe. IPA'na ei jäta mingit muljet, kuigi joogina omaette on täitsa okeika.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment