Sunday, April 25, 2021

Lucane

Lucane (La Source, Belgia) prk 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Black / Brown / Cascadian Dark" ja hinnang 80 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Black / Cascadian Dark Ale" ja 3,81 punkti.

Tootjainfo: "DDH w/ Strata, Mosaic, Citra
IBU 35"

Väike purk, sildil psühhdeelne põdrapõrnikas. Tumekollane vaht täidab pool klaasist ja püsib vähe. Õlle värvus - must. Aroom on tugeva röstiga, isegi veidi suitsune ja puidune ... ning loomulikult joonistab aju maitsepildine maasuitsuse singi :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõru ning hapukas. Keskmaitse on mõrkjas ja vaigune, kõrvetatud ja puidune. Lõppmaitse muutub hapumaks ja kõrbenud pohlamarjade taoliseks ... kuigi miks peaks keegi pohli kõrvetama :) Järelmekk omandab pisut magusama ja vana männivaigu taolise raskepärase oleku ning ühtlasi hakkab kurgusügavus ka vürtsikalt kergelt õhkama.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-hapukas-mõru-magusakas-mõrkja-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Musta IPA kõik ootused on enam-vähem täidetud, kuid midagi rohkemat siit kah ei leia.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment