Monday, April 26, 2021

Grain Is King

Grain Is King (Frontaal, Holland) prk 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,78 punkti

Tootjainfo: "5 GRAIN DIPA
IBU 57"

Väike purk, sildil kaks kuningat. Sõrmepaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv, ehkki hakkaub veidi klaasiseintele. Õlle värvus - uduselt kollane. Aroom on magusakas, leebelt puuviljane, kuivatatud virsikute ja mesilasvaha nootidege, aegamisi lõhnu sisse libistades aga hakkab ka humal vaikselt torkima.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-mõrkjas-vürtsikas, keeleotsa tasakesi torkiv. Keskmaitse - mõrkjas-hapu, marjane ja ürdine, samal ajal õmar ja pehme ilmselt nendest erinevates teraviljadest saadud kehaga. Lõppmaitse - mõruhapu ja magusakas, vürtsikas ja torkiv. Järelmekk ... ausalt öeldes ajab see jook segadusse, ta on jõuline ja vägine, kuid arusaamatust alaliigist.

Omamoodi friigikas. Klassikalise topelt-IPA ootustele ta ei vasta. Kuninglik ehk imperiaalne ehk topelt-misiganes asi küll. Aga misasi? Mahlane ja jõuline humalavein?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment