Friday, April 23, 2021

Hybrid Treats Vol.4: Raspberry Cream Donut

Hybrid Treats Vol.4: Raspberry Cream Donut (Sori, Eesti) prk 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kuunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double Pastry" ja hinnang 4,02 punkti

Tootjainfo: "There was never a better feeling than sinking your teeth into a freshly made, steaming hot, cream filled donut and having a burst of raspberry jam dribble down your chin and ruin your freshly washed t-shirt. Just like those donuts, we stuffed this Imperial Pastry Stout with a filling of raspberry jam and sweet, decadent cream."

Väike purk, roosal sildil pralinee ja glasuuriga kaetud pontšik. Tumepruun pöidlapaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - sügavikpunane. Aroom on magus ja vaarikane, üllataval kombel mitte nii magus kui eelaimdus oli, pigem isegi kompotine, mitte moosine. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja õline, magus ning marjane, vaarikas veereb kohe algusest peale üsna veendunult suus ringi. Keskmaitse muutub magusamaks ja siirupisemaks, meenutades pigem korralikku quadruplit kui imperial stouti. Aga see šokolaadine ja marjane tonaalsus on ausalt öeldes päääääris meeldiv!

Lõppmaitse ... nohhhh mingi röstine noot siin ju isegi leidub, õigustades imp-stoudi nimetust baasina, kuid pigem defineerivad seda jooki karamellsiirup, vaarikakompott ja melass. Järelmekk - vaarikasiirup, mis on ehitatud mitte rafineeritud suhkru, vaid justnimelt melassi peale ning siis veidikese tuunitud nelgiga.

Mega. See jook on vaatamata kõigele mega. Vaatamata ülevõllisele ohtlikult lähedal magususele. Vaatamata imp-stoudist kui põhjast möödavaatamisest quadrupli suunas. Vaatamata ilmselgele ekstrakti kasutamisele. 

No comments:

Post a Comment