Sunday, April 25, 2021

Hybrid Treats Vol.3: Estonian Apple Pie & Vanilla Custard

Hybrid Treats Vol.3: Estonian Apple Pie & Vanilla Custard (Sori, Eesti) prk 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double Pastry" ja hinnang 4,18 punkti

Tootjainfo: "The apple harvest is an exciting time of year in Estonia as big, fat, ripe, juicy apples start to drop from the trees. Brewed with the loving feeling of a hot pie cooling on the window, this Imperial Pastry Stout is to the crust with the flavours of spicy apple pie and a dollop of creamy vanilla custard."

Väike purk, soojal oražil sildil nõrguv vaniljekreem. Kollakaspruun pöidlapaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Aroom on magus, melassi ja kaneeli segune, pigem küll õunalikööri kui õunakooki ... aga siiski selgelt õunase fooniga.

Esmamekk. Rammestav raskus. Magus ja täidlane raskus, mis aitaks ilmselt ka keskmisest suuremal karul rahulikult uinuda oma koopas ja minna rahulikult talvele vastu.

Keskmaitse. Kaneeliliköör. Õunaliköör kaneeliga. Õunalikööri kontsentraat. Tilkhaaval manustatuna saaks sellega tempida kakaojooke.

Lõppmaitse. Alkoholine, soe, õunakoogine - jaa, nüüd ta ongi koogine, kuid selle koogi põhja ja sisu ja katet on immutatud küpseõuna likööruga.

Järelmekk. Küpseõunaliköör kaneeli ja vaniljega. Kas siuke asi on olemas ka väljaspool seda õlut?

ÜLEVÕLLIKAS. Pole muud öelda kui korrata ülaltoodut: küpseõunaliköör kaneeli ja vaniljega.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment