Monday, April 12, 2021

Moment Supreme

Moment Supreme (Van Moll, Holland) pdl 0,33 l. alc 7,2 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Saison" ja hinnang 3,58 punkti.

Tootjainfo: "Domaine Pelaquie White Wine Barrel Aged Saison"

Väike lihtne pudel, lillakas lihtne geomeetriline sildikujundus. Kollaka varjundiga pöidlapaksune vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt merevaigukarva. 

Aroom - uhhhh, jeeeekuikaramelline. Klaaskommine. Tolmune klaaskommike, kauaks ununenud mantlitasku põhja. Pirni-klaas-kommike.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magus-hapukas, veidi vürtsise torkega ja ärksalt elevil. Keskmaitse - uhhh eee äää ... kuidas ja miks on siin guašilikke noote, mis tavaliselt on omased turbaviski vaadile? Vanilje ja guašš segamini ... see lööb ju ka maitsemeeled segamini!

Lõppmaitse - intensiivselt hapu, maasikane ja ... appppiii ... lagrits? Mida põrgut? Mis silma- või õigemini keelemoondus see nüüd siis on?

Järelmekk - vürtsikas, hapu, kuivatatud vaarikate, hibiskuse, veidi suitsutatud kirsside ja hästi kuiva valge veini segune. Mis arusaamatu, kuid hurmav segu!

Friigikas. Segadust-tekitav. Kummastav, kuid võluv. Vaata nüüd tahaks kohe irrrmsasti proovida seda veini, mille vaat on saisoniga säänseid imevigureid teinud!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment