Wednesday, October 19, 2022

Aristokrāts

Aristokrāts (Teika, Läti) pdl 0,33 l. alc 10,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Sour - Fruited" ja 3,51 punkti

Tootjainfo (läbi guugeltõlke): "Aristocrat is a noble and refined beer, because it is fermented with champagne yeast and has been matured for a whole year before being served to beer lovers. In the brewing process, a two-step fermentation method has been used, first fermented with beer yeast, then with champagne yeast, and green grapes from the Latvian autumn harvest of 2020 have been added to the fermentation process. Therefore, only now (after one year of maturation) does the beer open up its true taste horizons.The beer has been aged, nursed and looked after for a whole year and is now ready to go to beer lovers. When tasting this drink, it is preferable to use wine glasses. Optimal beer serving temperature 10-12 degrees. The smell and taste are rounded, fine gas bubbles, quinces, green grapes, fresh plums, light acidity. A drink for a truly great evening.
Aristocrat can also be placed deeper in the closet and raised as a table even after a couple of years, because it will only get better with time"

Väike lihtne pudel, kojale omane silt seekord tuhmrohelis-mulliline. Vahtu sisuliselt ei teki. Õlle värvus - kirkalt kuldne.

Aroom on omapäraselt, nimetamatult hapu ... noh et hapu küll, aga mingeid seoseid peas ei teki. Võimalik et kääriv kompost kuskil 6 meetrit kaugemal?

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapu, tugevalt hapu, aga vähese magusa raamikesega. Keskmaitse - mõrkjas-magus, tugevalt hapu keskmega ... no võibolla õunahapu oleks kõige lähem? Aga sel juhul veidi kuuma ahju näinud antonovka-hapu ehk?

Lõppmaitse - suti kaneeline, ivakese nelgine, terakese muskaadine. Noh nagu et hõõgveini algekesekene, mis on ehitatud üles kuiva koduse õunaveini peale?

Järelmekk annab korraks keelepärale kuivatatud nõgese ja maasik-melissi seguse ürdise jaheduse. Hapu ja kuiv ning lausa pisut teraline õunalik tunnetus maitsepildis ainult tugevneb

Ülevõllikas. Imperiaalne hapujook, mis ühest küljest on puhas ja klaar, aga samas segadust tekitav. Õllekoefitsent on ehk 0,5. Kuivatatud õuntest tehtud kummaline kärak-kompott.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment