Tuesday, October 4, 2022

Cosy Nights

Cosy Nights (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Porter - Other", hinnang 4,0 punkti

Tootjainfo: "A winter porter brewed with vanilla.
IBU 30"

Väike lihtne pudel, sildil saunastseen? Tuhmpruun pöidlapaksune vahukiht on mõneti püsiv. Õlle värvus - keldrimust. Aroom on õrna suitsuvinega röstine, ilma mingi selgepiirilise vihjeta vaniljele ... ehkki mingi vahukommise magususe mõtleks isegi välja.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-hapukas. Keskmaitse - magus-röstine-hapukas-kakaone. Lõppmaitse - magus-mõrkjas ... pigem siiski tugeva kaldega magusasse poolde, kuid siia lisandub juba ka kergelt suitsutatud poolnätsket musta ploomi. Järelmekis näikse olevat kergelt apelsinikpoore aromaatset mõrkjust ja nelgilikku eeterlikkust, aga ühtlasi ka kena annus mõrušokolaadi.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe. Balti porter oma tublis teostuses. Kas vanilla on arusaadav komponent - pigem ei. Aga veidi tavapärasest baltlasest aromaatsem ja huvitavam on ta ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment