Saturday, October 15, 2022

Western Mutant

Western Mutant (Oskar Blues, USA) prk 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 90 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,78

Tootjainfo: "Unique hop combinations are the inevitable paths to evolution for the IPA fan. Intense hop flavor and very forward bitterness are representative of a west coast style. Nelson Sauvin and Simcoe lead the way with mango, white wine, and slight resinous pine. All of this is harmonized with two German varieties, Akoya and Saphir, that push the floral notes to the brim."

Väike purk, sildil sarvikjänes. Erkvalge vaht täidab pool klaasist ja püsib väga kaua, haakudes korralikult ka klaasiseintele. Õlle värvus - heledapoolne kollane. Aroomis on rikkalikult nii vaiku kui mangot, nektariine kui rosinaid.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub hapukamaks ja mõrumaks, vaigusemaks ja puidusemaks. Lõppmaitse - mõru-magus, karamelline ja vana ning päikesesooja kuldse männivaigune. Järelmekk - mõru-vürtsika, tugeva karamellise fooniga, ürdine, puidune, karamelline.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõru-magus-mõru-vürtsikas-hapukas-mõru-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Westkõusteri ja nö "hariliku"ameerikaIPAliku teostuse vahepeal tubli ja aus tükk humalaleotist.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment