Tuesday, October 11, 2022

Seedated

Seedated (Põhjala / Bevog, Eesti / Austria) pdl 0,33 l. alc 11,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 90 punkti. Untappd ütleb "Stout - Russian Imperial", hinnang 3,89 punkti

Tootjainfo: "Imperial Stout With Toasted Pumpkin Seeds and Rye"

Kopsakana tunduv õlakas pudel. Sildikujundus - mustseeme :) Mustjaspruun pöidlapaksune vahukiht mõjub igavesena. Õlle värvus - sumbutisse-sissevaatamise-must.

Aroom. Hmmmmm. See ÜLLATAB! Kreemine, mahe, täidlane, kõrvitsane! Tõepoolest kõrvitsaseemnene! Väga mõnusalt pähkline, täpsemal nn india pähklite meenutusega. Koos kreekapähklimarmelaadiga.

Esmamekk - aeglane nafta. Ma ei tea, kas kiirnaftat on olemas, aga see siin klaasis on sihuke õlijasja aeglane tegelane. Vaevu magusakas.

Keskmaitse - õilsuse sametine mantel, kohvikaramelli krõmpsuv toredus. Šokolaadipiisakeste sosin.

Lõppmaitse. MaMuMeieTeie. See on AAAAEEEGLLLAANNNEEEEE. Tigujas. Liimerdav. Šokolaadinahinal mööda kohvipuu oksa liikuv pähklinälkjas.

Järelmekk. Voolujooneline vaigupiisk. Tatrameepiisk. Tahtejõupiisk. Rahulikkuse kehastus. Uimerdav. Kõrvitsaseemneõli pooltahkel kujul.

Hämmmmmmmastav õlu. Vana Gambrinus ei oska siin anda hinnanguid. See on kuidagi --- äraspidiselt luksuslik, sest ta võtab sinult aega. Mitte sina ei pea aega võtma selle roomajaga tutvumiseks, vaid see vedelik võtab endale täpselt niipalju aega kui tahab. Pole varem kordagi kohanud kõrvitsaseemnetega tehtud õlut, seega puudub võrdlusmoment. Aga see kraam on HÄMMASTAV
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment