Friday, October 7, 2022

Põhjala Tume Laager

Põhjala Tume Laager (Põhjala, Eesti) prk 0,44 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dark Lager - Dunkel / Tmavý" ja hinnang 48 punkti. Untappd ütleb "Lager - Dark", hinnang 3,42 punkti

Tootjainfo: "A crisp and malty dark lager beer.
IBU 40"

Keskmist kasvu purk, ülilihtne sildikujundus. Hallikas-kollane vah täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt tumepunane.

Aroom on magus ja leivane, aga veidi ka kuivkäimlane, sellise vana taluhoovis seisva puidust ammu mittekasutatud, kuid siiski selge lõhnajäljega rajatise oma. Eriti kui nuusutada läbi südamekujulise avause ukses :)

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas-magus. Keskmaitse - hapukas, metalne, veidi suitsuselt kõrbenud leiva vinega. Lõppmaitse - magus-mõrkjas, rauarohke, rabaveeline, kuivapoolne, pisut söestunud servaga. Järelmekk - magus-hapu, raudketiga kaevu küljes kinni olev plekk-kruus, täis kuiva leivakalja, kuhu on kukkunud söestunud tukike.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magus-hapukas-mõrkjas-magus-hapu-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Dunkelist sellist röstist kuivust ja kõrbenud serva ei ootaks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment